Üds  ve Kpds gibi akademik seviyedeki sınavlara hazırlanırken  bu çalışmayı yapacak olanlar iki noktayı göz önünde bulundurarak çalışmalarını sürdürmelidirler.


1 -  İngilizce ağırlıklı eğitim görmemiş olanlar

    Bu tür kişiler Kpds Üds Sınavı’na girmek için önceden çalışmalara başlamak zorundadırlar. Bu kişiler İngilizce eğitimlerini daha çok Gramer ve Kelime haznelerini (Vocabulary) geliştirmek üzerine kurmalıdırlar. Kpds,Üds Sınavı  daha çok okuduğunu anlama ve Gramer bilgisi üzerine oturtulmuş bir sınav biçimidir. Bu nedenle sağlam bir gramer ve kelime bilgisi bu sınavda başarı şansını arttırır. Elbette ki kelime haznesinden bahsederken bu kelimelerin Akademik Seviyede kelimeler olması  gerekliliği üzerinde durmak lazım.
    Ayrıca bu çalışmalar sırasında kullanılacak kitap da çok önemlidir . Kitabın Akademik bir kitap olması ve bu amaca yardım etmesi gereklidir.
    Bu tür bir çalışma için ingilizce kursları elverişli değildir. İngilizce kurslarında Genel ingilizce türünde bir çalışma yapıldığından işin içine Konuşma ,Yazma ve dinlemede girer ki buda amaca ulaşmada yolu uzatan bir faktör olur .Bu nedenle ingilizce özel ders almak çok daha yararlıdır. Anca bu işi bilen doğru hocayı bulmak çok önemlidir. Doğru hoca sizi yukarıda anlattığım şekilde eğiterek Üds Sınavına hazırlar ( Kurumumuzda sıfırdan Üds ve Kpds ye hazırlık Programı adı altında bu tür program mevcuttur.)

2 -  İngilizce ağırlıklı eğitim görmüş olanlar



    Bu kişilerin Kpds,Üds Sınavı’na hazırlanmaları diğerlerine oranla daha kolay gibi gözüksede yinede bazı dikkat edilmesi gereken konular vardır. Bunlardan en önemlisi Türkiyede ki ingilizce eğitiminin zayıf olmasıdır. Ne yazık ki  ingilizce bildiğini sananların aslında pek de o kadar bir şey bilmedikleri dersler sırasında ortaya  çıkmaktadır. Bu durumda yapılacak şey geçmişi yeniden bir taramak olmalıdır.
    Ayrıca ingilizce seviyesi olanların da bu sınav’da başarılı olma şansı azdır. Çünkü ingilizce bilmek bu sınav’da başarılı olmaya yetmez . Kpds Üds Sınav tekniğini bilmekte gereklidir. Sınav tekniği ile ingilizce bilgisini birleştirmek  bu sınavdaki başarının altın anahtarıdır.